Quantcast
Channel: Hornbæk Blog
Viewing all 169 articles
Browse latest View live

Kvindekunst fra den gang kvinder fik valgret – skøn udstilling på Galleriet Hornbæk

$
0
0
P1090290

Maleri af kunstneren Astrid Holm (1876-1937) med motiv fra sit hus i Horneby. Foto: Lotte Lund.

For 100 år siden fik de danske kvinder stemmeret på lige fod med mænd. Det er blevet fejret på mange måder og nu sker det også her i Hornbæk. Galleriet Hornbæk holdt lørdag den 15. august 2015 fernisering på en udsædvanlig, flot – og nok galleriets mest udstilling til dato. Udstillingen har fået overskrifte ‘Moderne kvinder. Modtagelighed Intuition og Mod’. Den omfatter værker af både kendte og mindre kendte kvindelige malere fra perioden op til og efter 1915.

Billederne minder os om, at det var en tid med store forandringer. De kvindelige kunstnere var omkring år 1900 tydeligvis præget af fortidens tænkning mens de indtog kunstscenen. Reelt kom der til at gå en del år før de samtidige strømninger fra især Frankrig og Italien – impressionismen, kubismen og modernismen – trådte frem i deres værker. I begyndelsen af det 20. århundrede  var de kvindelige maleres motivvalg ofte de nære ting, som blev gengivet med stor indlevelsesevne og malerisk dygtighed både inden for motiv, farver og lys.

Noget af det mest interessante ved udstillingen er, at den åbenbarer, at det ikke blot er mandlige kunstnere, der har været betaget af motiver i Hornbæk og omegn. Tre af de repræsenterede kunstnere, Ebba Carstensen, Astrid Holm ogo Juliana Sveinsdóttir var berejste og de havde alle uddannet sig på kunstskoler i Italien og Frankrig, men de havde også det til fælles, at de alle havde sommerbolig i Horneby. Også den fastboende maler Annette Houth var en del af denne gruppe.

Ofte så man dem cykle rundt i området omkring Hornbæk, hvor de malede landskaber, interiører og portrætter.

Oliemaleri fra 1925 af kunstneren Ebba Carstensen1885-1967). Motivet er fra Horneby. Foto: Lotte Lund.

Oliemaleri fra 1925 af kunstneren Ebba Carstensen1885-1967). Motivet er fra Horneby. Foto: Lotte Lund.

Udstillingen viser også nogle af de første kvindelige kunstnere, der bevægede sig ind i modernismen. Det er navne som Anna Klindt Sørensen og Anna Marie Lütken.

Udstillingen er blevet til i samarbejde med Kvindelige Kunstneres Samfund, som blev også stiftet i 1916 – året efter kvindernes valgret. Samfundet blev stiftet af foregangskvinder som Emilie Mundt, Elisabeth Nickelmann og Elisabeth Wandel, og det er en kamp, der ikke er ført til ende. Kvindelige kunstnere er først sent blevet anderkendt på lige fod med deres mandlige kolleger.

Billedkunstner og bestyrelsesmedlem i Kvindelige Kunstneres Samfund, Pylle Søndergaard, har ydet stor hjælp i forbindelse med udstillingen, som også rummer billeder fra private samlere, som hidtil aldrig har været udstillet før.

De to kvinder bag Galleriet Hornbæks ambitiøse udstilling med kvindelige kunstnere, galleriejer Susanne Risom og kunstner Pylle Søndergaard, der også er medlem af bestyrelsen i Kvindelige Kunstneres Samfund. Foto: Lotte Lund.

De to kvinder bag Galleriet Hornbæks ambitiøse udstilling med kvindelige kunstnere, galleriejer Susanne Risom og kunstner Pylle Søndergaard, der også er medlem af bestyrelsen i Kvindelige Kunstneres Samfund. Foto: Lotte Lund.

Udstillingen kan ses frem til den 13. september 2015.

Se www.galleriethornbæk.dk for åbningstider



Husk i morgen: Hornbæk Bådeklub fejrer ny skolebåd med auktion og hygge på havnen

$
0
0
Hornbæk Bådeklubs nye skoleskib Backafall. Foto: Hornbæk Bådeklub.

Hornbæk Bådeklubs nye skolebåd, Backafall. Foto: Hornbæk Bådeklub.

Mandag aften fejrer Hornbæk Bådeklub, at den i år har fået sin egen skolebåd, Backafall, og derfor kan tilføje en ny, succesrig gren i HBK.

Den ny Team L23 Racing båd giver både voksne og juniorerne, der er vokset ud af jollerne, nye muligheder for at lære at sejle kølbåd!

Så der al mulig grund for Bådeklubbens medlemmer og alle andre venner af Hornbæk Havn til at komme ned og hilse på folkene bag Hornbæk Sejlerskole og HBK Juniorer Race Team L23 og høre om planerne for fremtiden.

Arrangementet finder sted på Hornbæk Havn mandag den 17. august 2015 fra kl. 17.

De fremmødte vil blive inviteret om bord på nogle af Hornbæk Havns store sejlbåde, der vil ligge klar ved mastekranen. Aftenen vil også byde på en dyst i havnemanøvrer kun for sejl – og sjov – mellem junior- og voksenelever. Instruktører, juniorer og Backafalls far, Frank, vil fortælle om deres oplevelser med skibet og om kommende kapsejladser.

Der vil også blive afholdt en auktion med sponsorgaver til fordel for Team L23 Racing for mere end 30.000 kr. Det er afdelingens sponsorer og en bred vifte af lokale erhvervsdrivende der har doneret gaverne.

Kom og byd på blandt andet:

  • Pava undervognsbehandling til 5.000 kr.
  • Gavekort til Cafe Hansen fra Cafe Hansen og SOS Skadedyr – Middag for 6 personer med fuld forplejning.
  • Legetøj fra Lirum Larum Leg Luksus dags-cruise for hele familien eller firmaet for 10 personer med det gode skib Freedom, X46. Værdi: 9.000 kr.
  • Gavekort til varmepumpe fra Dyhl Electric. Værdi 5.000 kr.
  • Gavekort og flotte gaver fra byens forretninger.
  • Lidt vådt og tørt.
  • Frokost for to. Restaurant Oliva.

Vi ses på havnen!

Vil du følge med i Hornbæk Bådeklubs Ungdomsafdeling kan du tilmelde dig Facebook-gruppen Hornbæk Bådeklub – HBK


HORNBÆKS LIRUM LARUM LEG NOMINERET TIL BØRN I BYEN PRISEN 2015 SOM BEDSTE LEGETØJSBUTIK OG BEDSTE BØRNE-WEBSHOP

$
0
0

Giv Lirum Larum Leg din stemme på nettet. Læs her, hvordan du gør.

IMG_8678

Lirum Larum Legs grundlægger, direktør og mor til fire, Anja Lytzen med lille Alexander hygger på kontoret. Anja fødte Aleksander i marts måned. De håber på din stemme! Foto: Mathilde Andersson.

Hornbæk-virksomheden Lirum Larum Leg, som sælger legetøj, indretning til børneværelset og luksusudstyr på nettet, er blandt de nominerede til ikke færre end to priser på hjemmesiden Børn i Byen. Det drejer sig om henholdvis prisen som Bedste Legetøjsbutik og prisen som Bedste Børne-Webshop.

Børn i Byen Priserne 2015 uddeles til dem, der gør det allerbedst for børnefamilierne. Afstemningen i de 19 kategorier er skudt i gang og stemmer man, deltager man kan man selv vinde lækre præmier.

Lirum Larum Leg har tidligere været nomineret, men nu håber grundlæggeren Anja Lytzen på din stemme, så hun kan vinde. Og du kan være hjælpe hende på vej, for afstemningen er åben for alle.

Det helt særlige ved Børn i byen Prisen er, at det er hele Danmarks børnefamilier, der 100 procent afgør, hvem der vinder. Der kan afgives stemmer via linket nederst på siden her frem til den 15. oktober.

Lirum Larum Leg blev grundlagt i 2006 af hornbækkeren Anja Lytzen. Hun har siden starten haft ambitionen om at blive danskernes foretruke legetøjsbutik. Og at det er lykkedes er blevet dokumenteret ad flere omgange. I 2010 vandt Lirum Larum Leg E-handelsprisen i kategorien ‘små virksomheder’. Samme år blev Anja kåret til Årets Kvindelige Iværksætter. På TrustPilot, som er kundernes anmeldelelser af deres købsoplevelse, ligger Lirum Larum Leg i skrivende stund på 9,8 svarende til ‘Fremragende’.

Lirum Larum Leg og Anja Lytzen har siden starten altid været i udvikling. For nylig flyttede hun virksomheden til nye og større lokaler i Hornbæk, hvor virksomheden alt efter årstiden beskæftiger mellem 10 og 30 medarbejdere. Flytningen fandt sted kort før hun blev mor til sit barn nummer fire, skønne Alexander, som kom til verden i marts måned. I forvejen havde hun og manden Aksel, Sofie-Emilie på 11, Sebastian på 10 og Leonora på 7. Så selv om de ældste nu er på vej ud af Lirum Larum Legs målgruppe, er der stadig 10 år til den yngste kommer dertil. På den måde vil Anja i mange år frem holde sig i øjenhøjde med kunderne og deres behov.

“Vi er glade og stolte over at være blevet nomineret. Det viser, at vores fokus på service og et sortiment ud over det sædvanlige betyder noget for kunderne. Jeg håber, at både hornbækkerne og kunderne, som kender os, vil støtte os med deres stemme. Det vil betyde meget for mig,” siger Anja Lytzen.

Hun sidder smilende og mild midt i hovedkvarterets hyggelige mødelokale med Alexander på armen. Hun er på deltids-orlov. Med hjælp fra sine forældre, får hun tid til at arbejde et par dage om ugen. Selv om solen står højt på himlen og temperaturen nærmer sig 25 grader denne dag, så er det alligevel julehandlen, Anja i øjeblikket arbejder med.

Vinder Lirum Larum Leg, vil Anja Lytzen senere på året få prisen overrakt ved et stort prisoverrækkelsesshow i Glyptoteket i København.

pris2015_72__1__medium

FAKTA OM BØRN I BYEN:

  • Børn i byen er danmarks største guide for børnefamilier samlet på en hjemmeside.
  • Børn i Byen har 75.000 unikke brugere om måneden.
  • Sitet blev lanceret i København d. 8. marts 2008 og i Århus d. 26. marts 2010.
  • Børn i byen uddeler hvert år den eftertragtede Børn i byen Pris til byens bedste børneoplevelser

Hvis du mener, at Lirum Larum Leg skal vinde prisen som Årets Bedste Legetøjsbutik og Årets Bedste Børne-Webshop kan du afgive din(e) stemme(r) på hjemmesiden Børn i Byen på disse link:

Bedste legetøjsbutik

Bedste børne-webshop

Hornbæk Bloggen anbefaler at stemme på Lirum Larum Leg:

lirumlarumleg.dk

lirum


Ilse Jacobsen bliver løvinde i primetime på DR1

$
0
0
Ilse Jacobsen i selskab med DRs fire andre 'løver' - fra venstre: Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers og Jesper Buch. Foto: DR.

Ilse Jacobsen i selskab med DRs fire andre ‘løver’ – fra venstre: Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers og Jesper Buch. Foto: DR.

Ilse Jacobsen er valgt til at være en de fem ‘løver’ i en ny primetime satsning, Løvens Hule, på DR1.

Designeren med Hornbæk i sit DNA skal være en af de fem ‘løver’ – investeringsvillige millionærer – som i programmet vurderer, om netop de virksomheder eller de opfindelser de præsenteres for, er værd at investere i.

Foruden Ilse Jacobsen er de fem løver Jesper Buch, som er kendt for take away-konceptet Just Eat, Birgit Aaby, der står bag rengøringsvirksomheden Combi Service, Christian Stadil, der har skabt sports- og modevirksomheden Hummel og Tommy Ahlers, der er jurist og entreprenør og i dag investerer i iværksættere.

Ilse Jacobsen er selv iværksætter i orders bedste forstand. Hun har modet og kreativiteten til at kaste sig ud i nye projekter, og hun kæmper for sine ideer med passion og vilje. Gennem de sidste 22 år har hun opbygget sin virksomhed omkring netop værdierne mod, autencitet, kreativitet og passion. På den måde er det lykkedes hende at opbygge et brand, der i dag omsætter for et trecifret millionbeløb, bliver solgt i 25 lande og favner tre brands udover hovedbrandet ‘Ilse Jacobsen Hornbæk.

– Jeg er meget passioneret og brænder for det, jeg laver. Jeg tror på, at det er viljen, der skaber styrken. Derfor er det essentielt for mig, at jeg kan mærke, at de iværksættere, jeg står over for, også er seriøse, siger Ilse Jacobsen om sin medvirken i programmet.

– Derudover synes jeg, at det er fantastisk, at der sættes fokus på iværksætteri for den brede befolkning med et program som Løven Hule, siger hun videre.

Løvens Hule er baseret på tv-formaet Dragon’s Den, der sendes på BBC i England. Dorte fals fra Magasinet Penge bliver værten, der styrer slagets gang.

Programmet Løvens Hule vises første gang den tirsdag den 8. september 2015 kl. 2015.

Stay tuned…


Donér din gamle mobil til en flygtning

$
0
0

 

Mobilrepair i Helsingør tager imod din brugte telefon med oplader.

Mobilrepair i Helsingør tager imod din brugte telefon med oplader.

Kære læser.

Et telefonopkald til den nærmeste familie kan betyde en verden til forskel for de mange flygtninge, der i disse dage bevæger sig gennem Danmark. Derfor har ejer af Mobilrepair-kæden Mamet Nordvang Naghdiani, der selv kom til Danmark som flygtning, og journalist Lotte Lund, som blandt andet skriver Hornbæk Bloggen, taget initiativ til fredag og lørdag at samle brugte mobiltelefoner ind i Mobilrepairs to butikker i Helsingør og København.

Telefonerne vil blive renset for data, klargjort til brug og straks derefter blive udleveret direkte til trængende flygtninge på Københavns Hovedbanegård eller hvor de findes. Flygtninge vil selv skulle købe taletid via et taletidskort. Eventuelt overskydende telefoner vil blive overgivet til Røde Kors. Det er vigtigt, at der er opladere med til mobiltelefonerne.

Du kan indlevere telefoner i åbningstiden i Mobilrepairs to butikker:

Helsingør: Stengade 7, 3000 Helsingør (Fredag: 10-17.30, Lørdag: 10-15)

København: Kompagnistræde 37, 1208 København K (Fredag: 10-17.30, Lørdag: 10-15)

– Det vækker mange stærke følelser i mig, at se det, der sker i Danmark lige nu. Jeg ved, hvad de familier gennemgår, og jeg ved, at børnene får taget deres barndom fra dem. Jeg fik selv taget min barndom. Så jeg gør kun det her, fordi jeg føler, at det er det rigtige og det som jeg kan bidrage med, siger Mamet Nordvang Naghdiani. Han kom til Danmark i 1986 med sin mor og to søskende. I dag har en opbygget en virksomhed, der reparerer mobiltelefoner og tablet. Han har 14 ansatte fordelt på to butikker i Helsingør og København og administration i Aalborg. Han er gift og har to børn.

– Jeg går med i denne aktion, fordi jeg gerne vil kunne se mig selv i øjnene. Det politiske Danmark har mistet grebet og er med egne ord blevet overhalet af virkeligheden, så nu det er op til os som enkeltpersoner at forsøge at fastholde Danmark som en humanistisk nation og et forbillede for verden. Og det er der heldigvis rigtig mange, der arbejder på. På sigt skal der politiske løsninger til, men lige nu og her handler det om at få disse mennesker godt i vej, siger Lotte Lund.

Hvis du bor i Hornbæk og ikke har mulighed for at tage til Helsingør, så ring til Lotte Lund på 24 24 49 43. Så skal jeg sørge for, at få den afleveret på rette sted.


Hornbæk Kulturnat 2015 bliver for fuld musik

$
0
0

 

Hornbæk Kulturnat er Danmarks hyggeligste og mest børnevenlige. Foto: Lotte Lund.

Alle er velkomne på fredag til en børnevenlig aften med over 55 aktiviteter med alt fra Halfdan og Shu-bi-dua til Rolls Roycer og fantastiske smagsoplevelser Her Salone, Freja og Thea. Foto: Lotte Lund.

På fredag den 18. september byder Hornbæk velkommen til en hyggelig og børnevenlig kulturnat, hvor hele bymidten spærres af for trafik, så alle kan færdes frit og trygt. Det hele starter kl. 17 i ægte Hornbæk-stil med RR Klubbens flotte biler, der kører i kortege gennem hovedgaden ned ad Havnevej til Hornbæk Havn. Her vil gæsterne i Kulturnatten kunne komme helt tæt på de mange sjældne køretøjer, som tæller mærker som Ferrari, Rolls Royce, Morgan, Morris og Karmann Ghia.

Årets Kulturnat i Hornbæk bliver i det hele taget med noget for både Halfdan Rasmussen-elskere og andre feinschmeckere i alle aldre. Overalt i byen vil der være sjove og festlige aktiviteter til ingen eller næsten ingen penge. Det gælder også en bred vifte af smagsoplevelser i gourmetklassen ledsaget af liflige toner fra levende musik, som vil fylde gader og pladser. Med andre ord, Hornbæks foreninger, butikker, restauranter sætter igen i år en ære i at levere det bedste af det bedste.

Hornbæk SoulJazzDeLuxe spiller op på Kulturnatte - det er Yasmin og Asger. Foto: SoulJazzDeLuxe.

Hornbæk SoulJazzDeLuxe spiller op på Kulturnatten – det er Yasmin og Asger. Foto: Mathilde Andersson.

Man vil kunne høre levende musik leveret af kendte navne som Kronborg Brassband, Hornbæks egne troubadourer Asger og Yasmin, hyggepianisten Peter Andreas Bredsdorff samt Catchwood Steelband. Sidstnævnte er et olietønde-orkester, der spiller swingende, caraibiske rytmer. Man vil også kunne nyde levende musik i Nybolig på Havnevej, der traditionen omdannes til pianobar (kun for voksne) og på Strandpavillonen. Og som noget af et scoop er der Shu-bi-dua sing-along koncert på Cafe Hornbæk Strand med Shu-bi-duas navnkundige guitarist Claus Asmussen i spidsen godt bakket op af Hornbæk Almost Stars.

Fem af Hornbæks restauranter disker på kulturnatten op med særlige smagstilbud og kulturnatmenuer. Det gælder Restaurant Oliva, Hansen’s Café, Søstrene Olsen, Il Vero Siciliano og Ilse Jacobsens Kurbadet. I Hornbæk Bådeklub kan man opleve Thorbjørn Berners kulinariske specialiteter til både gane og mave.

Hornbæks nye vinbutik Rexwine byder på lækre smagsoplevelser med vinsmagning og italienske specialiteter i gården. Fritidsklubben PUK på Sauntevej holder åbent hus og serverer suppe til familievenlige priser. På Bytorvet kan man købe sjove spiralkartofler, grillpølser og fadøl. Eller hvad med naturfristelser fra Ellekildehus Skovbørnehave eller kaffe og kage serveret af 2.B på Hornbæk Skole, der samler penge ind til en rejse. Dertil masser af smagsprøver m.m. i SuperBrugsen.

susanne buhl fotograf--2

Brandbilen kommer igen i år på besøg i Kulturnatten i Hornbæk og giver en tur op i brandstigen. Foto: Susanne Buhl.

Børnene har altid høj prioritet i kulturnatten i Hornbæk, og i år gælder det mere end nogen sinde. Så de mindste kan godt begynde at glæde sig – og forældrene kan glæde sig over at det meste er gratis. På biblioteket fejres Halfdan Rasmussens 100 år med stor H. Halfdans bogskab holder åbent og der serveres hindbærbrug og hvidvin og bogstavrim og konkurrencer. Ungerne kan igen i år komme til tops i stigen med en ægte brandmand på den flotte brandbil, der bliver placeret i Hovedgaden. De kan også komme med hestevogn rundt i Hornbæk fra Bytorvet. Hos Sylvest Keramik kan de prøve sig på drejeskiven. Bagefter er de nok klar til at bage deres egen vaffel i ishuset på Havnevej. Ellers kan det gøres i omvendt rækkefølge.

De to kvinder bag Galleriet Hornbæks ambitiøse udstilling med kvindelige kunstnere, galleriejer Susanne Risom og kunstner Pylle Søndergaard, der også er medlem af bestyrelsen i Kvindelige Kunstneres Samfund. Foto: Lotte Lund.

Udstillingen om den kvindelige kunstnerkoloni i Horneby er blevet forlænget, så den også er åben på kulturnatten. Her ses de to kvinder bag Galleriet Hornbæks ambitiøse udstilling med kvindelige kunstnere, galleriejer Susanne Risom og kunstner Pylle Søndergaard, der også er medlem af bestyrelsen i Kvindelige Kunstneres Samfund. Foto: Lotte Lund.

Kulturen på kulturnatten finder man blandt andet i Galleriet Hornbæk, der viser den skønne udstilling med kvindekunst fra for 100 år siden. Oplev de kvindelige kunstnere fra Horneby, som først nu er ved at finde deres retmæssige plads i historien. Og historisk interesserede vil også glæde sig over Åbent Hus-arrangementet i Historisk Forening, hvor foreningens blad nummer 100 udkommer med et tema om Hornbæk Havns historie.

På Hornbæk Havn vil der også være masser af aktiviteter aftenen igennem foruden de flotte biler. Blandt andet vil hornbækker Katrine Høyer holde foredraget ’Drop diagnosen’. Vinterbadelauget frister med et bad og friske popcorn til alle, der drister sig ud til badehuset på den yderste mole. Selv hundene er der tilbud til: Dogswim.dk tilbyder hundesvømning. Og man vil kunne nyde friskrøgede sild og makrel fra havnen røgovn så længe lager haves og Fiskehuset byder på frisklavet paella.

Carsten Rex har også fået lavet sin egen Rex Wine, som han sælger i både rød og hvid. Foto: Lotte LUnd

Carsten Rex  disker op med italienske specialiteter i Rexwine. Alle byens forretninger holder åbent med spændende tilbud. Foto: Lotte Lund

Byens forretninger vil naturligvis holde åbent og også lokke med fristende tilbud og meget, meget mere. Fra klokken 21 går en vægter syngende gennem byen. Det hele sluttes af med en aftenssang i Hornbæk Kirke under ledelse af sognepræst Bodil Olesen. Kulturnatten i Hornbæk slutter kl. 22.

Hele programmet findes blandt andet på citybook.dk, hvor det kan læses på både computer, tablet og mobiltelefon.


Åbent Hus i Ellekildehus Skovbørnehave i Hornbæk Plantage den 1. oktober 2015

$
0
0
P1000893

Ungerne i Ellekildehus Skovbørnehave har både en sjov hverdag og får en masse selvtillid. Foto: Lotte Lund.

Drømmer du om at dit barn skal gå i en privat skovbørnehave, hvor naturen udgør rammen omkring  glade børn i en tryg hverdag fyldt med kreativitet, læring, leg og masser af fysisk aktivitet? Så er Ellekildehus Skovbørnehave i Hornbæk Plantage noget for dig.

Torsdag den 1. oktober 2015 kl. 17-18 inviterer Ellekildehus Skovbørnehave nybagte og kommende forældre til årgangene 2014-2016 til Åbent Hus. Her vil være mulighed for at besøge de skønne rammer i Hornbæk Plantage. Ved arrangementet vil leder Bettina Toksværd og bestyrelsesmedlem Johanne Lysholdt-Hjarding svare på dine spørgsmål, og det vil også være muligt at blive skrevet op på Ellekildehus Skovbørnehaves venteliste.

Adressen er Nordre Strandvej 289 i Ålsgårde.

Ellekildehus Skovbørnehave åbnede i 2006. Børnehaven har til huse i et tidligere skovløberhus, der hører under Kronborg Statsskovdistrikt. Børnehaven er opkaldt efter huset – Ellekildehus – som lejes af Skov- og Naturstyrelsen. Ellekildehus Skovbørnehave er en selvejende institution under lov om private daginstitutioner.

Personlig bemærkning fra Lotte Lund:

Min egen datter Thea fik den bedste start på livet i Ellekildehus Skovbørnehave. Hun var aldrig syg og altid glad. Hun havde altid noget nyt at fortælle på vejen hjem, for pædagogerne fandt altid på spændende projekter. Især var jeg glad for, at Ellekildehus-børnene var på tur flere gange om ugen, og ikke mindst at børnehaven benytter sig af alle de spændende tilbud i nærområdet, ikke mindst Kulturværftet.

Læs mere om Ellekildehus på www.ellekildehus.dk

Laureline og Thea gik i Ellekildehus Skovbørnehave sammen. Nu går de i samme klasse på Hornbæk Skole - men det er altid dejligt at vende tilbage og få en gyngetur i de gamle rammer. Foto: Lotte Lund

Laureline og Thea gik i Ellekildehus Skovbørnehave sammen. Nu går de i samme klasse på Hornbæk Skole – men det er altid dejligt at vende tilbage og få en gyngetur i de gamle rammer. Foto: Lotte Lund


I dag er Sildens Dag på Hornbæk Havn – bliv mæt og glad og som i gamle dage

$
0
0
Sildens dag 4

Hvem kan sige nej til en lun, frisksrøget sild på Hornbæk Havn? Og man får hele fem forskellige slags for kun 60 kr. Foto: Hornbæk Havneforening.

I dag behøver du ikke tænke på at lave frokost. Det er i dag Havneforeningen på Hornbæk Havn holder Sildens Dag og det betyder, at du fra kl. 12-16 for 60 kr. kan smage fem forskellige slags hjemmelavede sild. I baren sælges øl, vand, vin og snaps til at fuldende oplevelsen. Børn er gratis.

De fem slags sild er:

  • sild røget på krydderurte – lune og lige fra røgeovnen
  • flækkesild – saltet sild flækket og stegt på panden og serveret med tyttebær
  • kogte saltsild med laurbær og peber
  • stegt sild i fløde- og løgsovs
  • Hornbæk-silden – en lagesild efter gammel opskrift

Sildene tilberedes på stejlebakken og spises enten i Havneforeningens klubhus, på terrassen eller i teltet på stejlebakken. Det kan købes øl, vin, vand og snaps i baren til meget rimelige priser.

Musikanten Jarl Eriksen kommer forbi og underholder på sin harmonika. B

Hornbæk Havneforening har til huse på havnepladsen ved ”indgangen” til skurbyen. Hornbæk Havneforening blev stiftet i 1976 som protest mod at fiskerne, på grund af havnens trængte økonomi, nu skulle til at betale leje af deres skure. Der var ikke megen tiltro til foreningens overlevelse, men det skulle vise sig at blive mere end blot en protestforening. På den stiftende generalforsamling i 1976 vedtog man foreningens hovedformål:

”At støtte Hornbæk Havn og evt. i samarbejde med andre foreninger, at søge miljøet i og omkring havnen bevaret, at udøve oplysende virksomhed, afholde fiskekonkurrencer og fælles sejlads, samt medvirke til bevarelse af smakkejoller”.

I starten lånte Havneforeningen Bådeklubbens lokaler til sine arrangementer. Efterhånden som foreningens kassebeholdning voksede, begyndte man at kigge sig om efter egne lokaler, og da formanden for Hornbæk Havn, Poul Fritzen, tilbød at Havneforeningen kunne overtage fiskehusets gamle garage, slog man til. Der var noget at gå i gang med! Med frivillig arbejdskraft blev klubhuset en realitet. Bygningen er gennem årene blevet udvidet og moderniseret løbende og er i dag samlingssted for foreningens ca. 250 medlemmer og rammen om Havneforeningens mange arrangementer.

Alt dette og meget mere kan man læse i bogen ”Skurbyen på Hornbæk Havn”, som på Sildens Dag kan købes for kr. 100,-. Pengene går ubeskåret til Hornbæk Havn, som altid har hårdt brug for penge til nye projekter og vedligeholdelse af havnen.

Vi ses på havnen. Og ps! erfaringen siger, at når du har været til Sildens Dag på Hornbæk Havn, behøver du heller ikke tænke så meget på, hvad du skal lave til aftensmad. De færreste når at blive sultne til den tid.

Jarl Eriksen underholder med sin harmonik. Foto: Hornbæk Havnenforening.

Jarl Eriksen underholder med sin harmonik. Foto: Hornbæk Havnenforening.

Der er selvfølgelig også en lille konkurrence. Foto: Hornbæk Havneforening.

Der er selvfølgelig også en lille konkurrence. Foto: Hornbæk Havneforening.



Ny bog skal hjælpe forældre konstruktivt gennem skilsmissen

$
0
0
Forsiden af bogen 'Løsning frem for drama'.

Forsiden af bogen ‘Løsning frem for drama’.

Skilsmisse er en realitet for mange familier i Danmark. Næsten halvdelen er alle ægteskaber ender i et brud. Men hvordan håndterer man egentlig skilsmissen på en voksen og ansvarsfuld måde?

Hjælp til svarene finder man i Ann-Louise Mathiesens nye bog ‘Løsning frem for drama.

‘Løsning frem for drama’ er en praktisk guide til fraskilte forældre, der ønsker at skabe en positiv dialog med deres tidligere partner om deres fælles børn. Hvad kan man gøre, for at en skilsmisser ikke ender med at koste børnene urimelig smerte.

Ann-Louise Mathiesen. Pressefoto.

Ann-Louise Mathiesen er et kreativt menneske. Pressefoto.

Anne-Louise Mathiesen, der bor i Hornbæk, er uddannet coach i Mindjuice og ID terapeut ved Ole Vadum Dahl. Hun står for virksomheden Wonderwheel.dk. Hun har efter en lang karriere som professionel sangerinde blandt andet arbejdet med ledelse og personale om trivsel og kommunikation. Udover at arbejde som personlig coach og forfatter underviser hun på Savery Academy.

Bogen henvender sig til forældre, som ønsker en fredfydt skilsmisse. Det kræver blandt andet vilighed til at gøre det, der skal til. Hvordan man kommer i mål giver bogen mange praktiske ansvisninger på gennem blandt andet øvelse og gode råd og plads til selvrefleksion. Med bogen er der et godt udgangspunkt for at skabe en god dialog med en tidligere partner.

– Processen med at have fokus på løsning frem for drama i en skilsmisse kan sagtens betyde, at du skal være villig til gå på kompromis på nogen områder. Det kan godt være, du skal transportere dine børn lidt længere, end du synes er rimeligt, sørge for nogle flere ting eller hente børnene flere gange hos din eksmand/kone osv. Det kan selvfølgelig være udfordrende, men hvis disse små kompromisser betyder, at dramaet er minimeret i både i dit og dine børns liv, så overvej om du ikke synes det er prisen værd, siger Ann-Louise i forbindelse med bogens udgivelse.

Ann-Louise Mathiesen har skrevet bogen i samarbejde med Nan Rostock. I bogen trækker hun på cases, men også på erfaringerne fra sit arbejdsliv samt privatliv inklusive sit eget skilsmisseforløb.

Bogen er udkommet på forlaget Ego Libris, ISBN 9788793091528.

Vejledende udsalgspriser: E-bog 99,95 kr., Paperback 149,95 kr.

Kontakt Ann-Louise Mathiesen og læs mere om hendes virksomhed Wonderwheel her

Læs også Hornbæk Bloggen: Hornbæk-bolig er er kreativ møde mellem fortid og nutid


To Hornbæk-virksomheder kæmpede om Nordeas Erhvervspris 2015

$
0
0
IMG_0774

Camilla Mengers fra Albi’s Kaffebar i Hornbæk fik vindertips af tidligere landtræner Sepp Piontek i forbindelse med uddelingen af Nordeas Erhvervspris 2015. Foto: Lotte Lund.

To Hornbæk-virksomheder var nomineret til året Nordea Erhvervspris 2015 i Nordsjælland. De to virksomheder ligger nogle få hundrede meter fra hinanden i downtown Hornbæk og har begge haft tilført lokalområdet ny dynamik. Den ene var Albi’s Kaffebar & Second Hand. Den anden var Ilse Jacobsen.

Ilse Jacobsen var på forretningsrejse i Italien, da prisen torsdag morgen blev uddelt på Louisiana Museum for Moderne Kunst i Humlebæk. Så hun var forhindret i at deltage. Til gengæld kunne man møde den ene del af parret bag Albi’s Kaffebar, Camilla Mengers, mens hendes bedre halvdel Michael måtte blive hjemme og pusle om de koffein-hungrende kunder.

Ilse Jacobsen har gennem årene modtaget adskillige erhvervspriser for sin fantastiske iværksætterhistorie, som har varet i over 20 år, og gjort hende til et globalt brand. Albi’s Kaffebar åbnede for fem måneder siden. Derfor må det siges at være noget af en bedrift allerede at være nomineret. Men kaffebaren, hvor også inventaret er til salg, er kommet flyvende fra start. Så godt, at Camilla allerede efter et par måneder kunne sige sin faste stilling, som hun havde haft orlov fra i opstartsfasen, op.

Opbygningen af kaffebaren er en livsdrøm for Mengers-parret, men de lægger ikke skjul på, at der også har været perioder, hvor det mindede mere om et mareridt. Kommunalt bureaukrati og smøl, oversvømmelser og økonomiske udfordringer med at sælge det gamle hus har i perioder kostet den gode nattesøvn, men de tider er slut. Og allerede til januar bliver der tid til en rigtig familieferie efter en hektisk sommer og efterår.

Og uanset udfordringerne har Camilla Mengers kun ét råd til alle, der går rundt med en lille iværksætterdrøm:

– Gør det! Og lad være med at tænke for meget over det. Havde vi vidst, hvad vi skulle igennem, havde vi nok ikke startet, men det har været det hele værd, siger hun med et stort smil.

Hverken Albi’s eller Ilse Jacobsen vandt Nordeas Erhvervspris 2015. Vinderen ud af de i alt 24 kandidater – som også blandt andet også talte Skorpeskolen i Hellebæk – blev virksomheden Weibel Scientific, som ligger i Allerød.

Weibel Scientific beskæftiger ca. 90 mennesker og er en ingeniørvirksomhed, der udvikler og producerer højteknologiske radarer til brug i rumforskning, flyindustri, forsvar, missilforsvar samt politi. Virksomheden, der er etableret i 1977, er verdensførende indenfor udvikling af Doppler-radarer og har leveret flere end 4000 radarer til 40 lande.

Prisen blev overrakt af erhvervskundedirektør Jan Nielsen, Nordeas Erhvervsfilial Hillerød, der også var dagens vært.

– Vi er superstolte af prisen, som skyldes en stor holdindsats – med samarbejde, energi og idéer som bærende elementer, sagde virksomhedens direktør, Peder R. Pedersen i sin takketale på Louisiana.

Efterfølgende talte seniorøkonom Jan Størup Nielsen, Nordea, og tidligere landholdstræner Sepp Piontek kom med recepten på ‘succes med ledelse på en anden måde’ – med afsæt i hans erfaringer fra fodboldverdenen.

 

-ilsejacobsen_business

Stort til lykke med nomineringen til Nordeas Erhvervspris 2015 til Ilse Jacobsen. PR-foto.

 

6c0976_afa53d46b0e1ebeeb2fd1d4464606d6e

Til lykke med nomineringen til Nordeas Erhvervspris 2015 til Skorpeskolen. PR-foto.

 

12249963_1653032968296398_3401323043102763995_n

Camilla Mengers fra Albi’s Kaffebar i Hornbæk fik vindertips af tidligere landtræner Sepp Piontek i forbindelse med uddelingen af Nordeas Erhvervspris 2015. Foto: Lotte Lund.

 

Læs mere om de nominerede til og vinderen af Nordeas Erhvervspris 2015:

Albi’s Kaffebar & Second Hand

Ilse Jacobsen Hornbæk

Skorpeskolen

Weibel Scientific


Jessica fra Hornbæk vil vinde Melodi Grand Prix på lørdag

$
0
0
12633675_1556314694685212_4185313492800547067_o

Hornbæks Jessica i topform og klar til Melodi Grand Prix på lørdag! Hun håber, at få din stemme! PR-foto: DR.

’Show me what you got!’ Sådan indleder Jessica fra Hornbæk sin Grand Prix-sang akkompagneret af sprøde reggae-toner, når hun på lørdag aften indtager scenen i Forum, Horsens og tv-skærme rundt om i hele Danmark.

Teksten er en kvindes chilistærke udfordring til sin mand. ’Tør du knuse mit hjerte? Har du hørt om karma?,’ synger hun også – på engelsk altså.

Jessica er ikke født, men opvokset i Hornbæk. Hun kom for 24 år siden til verden i São Paulo, Brasilien. Herfra blev hun sammen med sine to søskende adopteret ind i sin danske familie i den nordsjællandske badeby. Musik og sang været en fast del af hendes opvækst, blandt andet har hun været med i mange musicals på Hornbæk Skole og gået på Helsingør Kommunes Musikskole.

– Jeg håber, at folk sætter sig ind i teksten. Musikken kan godt stå alene, men med teksten får man en historie, som man kan relatere sig til, siger Jessica til Hornbæk Bloggen under et kort besøg i hjembyen. Siden 2012 har hun boet i Valby, men hun kalder sig stadig for hornbækker.

Hun ved, at reggae er en nyskabelse i grand prix-sammenhæng og hun er glad for at være med til at skabe udvikling og fornyelse i denne traditionsrige musikbegivenhed, der har samlet danskerne rundt om fjernsynet i generationer.

Reggae er en musikgenre, der udviklede sig på Jamaica i 1960’erne. Reggae er en hypnotisk musikstil, som indeholder elementer af afrikansk musik, caraibisk musik og amerikansk rhytm’n blues. Reggaens største stjerne er nu afdøde Bob Marley. Jessicas sang er en moderne pop-inspireret udgave af reggaen.

– Jeg glæder mig over, at der også er blevet plads til en anderledes sang som min. Jeg håber også, at den ældre generation vil tage godt imod min sang og fange, hvor vigtig teksten er. Reggae-tekster handler om det, der er større end os mennesker. De handler om at fortælle sandheden. Teksterne er meget ærlige, nogen gange næsten for ærlige. Reggae er folkets musik. Bob Marley formåede med sine sange at samle millioner af fans. Det håber jeg også, at jeg kommer til, siger Jessica.

Hun har allerede optrådt med internationale reggaestjerner. Og hun har blandt andet samarbejdet med den Grammy-vindende producer Graham Marsh.

Hendes grand prix-bidrag er skrevet af sangskriverne Engelina Andriana, Tommy P. Gregersen og David Todua.

Danske Engelina Andrina er også kendt af mange som sangerinden DJ Encore, der har hittet med nummeret ’I See Right Through to You’. Engelina Andrina har også skrevet sange for Kylie Minogue og Medina.

Tommy P. Gregersen, der går under kunstnernavnet Tommy Gee, er sangskriver og musiker. Han har arbejdet med navne som One Direction og Nile Rodgers.

David Todua er bosat i Moskva og har skrevet musik for flere ukrainske kunstnere.

I år er de 10 sange i Melodi Grand Prix udvalgt af sangskriveren og produceren Mich ’Cutfather’ Hedin – også kendt fra X-factor. Han fandt Jessica til at synge ’Break It Good’ på råd fra Karen Mukupa.

Prøverne til det store tv-show starter på torsdag. Fredag er der generalprøve for et reduceret publikum. Lørdag aften er det alvor. For Jessica er det en barndomsdrøm, der går i opfyldelse.

Fra Hornbæk Bloggen skal der lyde denne opfordring: Lad os heppe og stemme på Jessicas sejr, så hun kan gå hele vejen i Stockholm den 12.-14. maj 2016!

Og hun har lovet, at hun under alle omstændigheder gerne vil synge til Havnefesten! Den er hermed givet videre til festkomiteen!

Så er der sådan set kun tilbage at sige: ’Show us what you got, Jessica!’

Fakta om Melodi Grand Prix 2016:

Melodi Grand Prix sendes live fra Horsens på lørdag den 13. februar 2016 kl. 20-22 på DR1. Her dyster 10 sange om at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest.

Husk, at du kan stemme gratis med Grand Prix-appen. Den kan hentes i AppStore og Google Play.

Se Jessica synge ’Break It Good’ her

Lyt og stem – bring Jessica i front hos bookmakerne her

 

FullSizeRender 3

Thea Grønholt 9 år, er superfan af Jessica. Hun er ikke i tvivl: Hun stemmer på Jessica på lørdag – sang nummer 8: Break It Good. Foto: Lotte Lund

 

 


Respektér arbejdet med ny promenade! Tak.

$
0
0
Indsat_billede_16_02_2016_13_17

Strandpromenaden langs Øresundsvej i Hornbæk – vist ovenfra. Illustration: Helsingør Kommune

Arbejdet med den nye promenade på Øresundsvej i Hornbæk skrider planmæssigt frem, og Helsingør Kommune meddeler, at man i løbet af et par uger vil kunne se, hvordan promenaden lige så stille vokser frem. Entreprenøren Barslund glæder sig over at opleve positiv interesse fra forbipasserende borgere.

DESVÆRRE opleves det også, at folk ikke respekterer afspærringen. Nogle går endda helt ind på byggepladsen, og afspærringen ved Vestre Stejlebakke er blevet fjernet helt. Derfor advarer Helsingør Kommune nu mod denne opførsel, som kan være farlig for både store og små.

– Der arbejdes med store maskiner, og selvom de arbejdende folk er opmærksomme, så er der risiko for uheld. Det vil vi naturligvis gerne undgå. Beboere har selvfølgelig adgang til deres grunde, men øvrige, bør respektere afspærringen. Borgere til fods og på cykel, som ikke har ærinde inde langs grundene, bør benytte den sti der går bag om byggepladsen, langs klitterne ud mod stranden, lyder det advarende fra ingeniør Gitte Sommer Haastrup-Nielsen, som leder projektet. Hun er ansat i Helsingør Kommunes Center for Teknik, Miljø og Klima.

Projektet skal øge fortovsbredden på landsiden og forbedre det visuelle indtryk således, at fortovet langs by og kyst bliver en attraktiv promenade. Materialerne er ligeledes valgt, så de understøtter stedets karakter med sand, sten, grus, beton, asfalt, træ og marehalm.

Den valgte løsning forener forskellige overflader i træ og beton. De nye overflader skal nedtone matrikelskel og skaber naturlige rammer for udeservering.

Tidsplanen ser sådan ud:

Uge 5-10: adgang for ærindekørsel.

Uge 10-13: der lukkes fuldstændigt for kørende adgang.

Uge 13-20: Adgang for ærindekørsel medmindre andet oplyses.

Så alt tyder på, at vi kan glæde os til at indvie den nye strandpromenade i slutningen af maj.

Imens: LAD VÆRE MED AT FORSTYRRE ARBEJDERNE! UNDGÅ ULYKKER!

 

 

 

 

 

 


Hornbæk-drømme kan blive til virkelighed

$
0
0

Drømmer du om at bo i Hornbæk?

TV-produktionsselskabet Mastiff er ved at forberede et nyt program, hvor de hjælper boligsøgende med at finde drømmeboligen. De vil meget gerne have Hornbæk med i programmet, så gennem HornbækBloggen håber selskabet at komme i kontakt med ægtepar, kærester, enlige, forældre, søskende eller måske bare gode venner, der er på jagt efter et nyt hjem her i området.

I det nye boligprogram står dygtige ejendomsmæglere klar til at finde hver sit bud på drømmeboligen.

De ejendomsmæglerne hjælper de udvalgte med at finde præcis det sommerhus, lejlighed eller hus, der matcher ønskerne.

Mastiff lover, at mæglerne vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at finde den perfekte bolig. For det er dem, der har noget på spil. De sætter hele deres faglige ære ind på at komme i mål og vinde titlen som ‘Ugens mægler’.

Hvis det lyder som noget for dig eller nogen du kender, der kunne bruge hjælp til at flytte til Hornbæk så skriv til boligprogram@mastifftv.dk

Vi er jo mange heroppe, som kun kan anbefale at flytte herop:

b3d7d28a-4b36-49c0-8f3f-8107d1825a7e

Jetset-liv i Hornbæk. Foto: Scandinavian Beach Polo World Cup.

12633675_1556314694685212_4185313492800547067_o

Stjerner og mangfoldighed i Hornbæk. Foto: DR.

12249963_1653032968296398_3401323043102763995_n

Storbykaffe i landlige omgivelser. Foto: Albis Kaffevbar.

Sildens dag 4

Levende traditioner – her Sildens Dag på Hornbæk Havn. Foto: Havneforeningen.

P1000893

Glade børn. Foto: Lotte Lund.

11825980_10153561806732899_683948249190923379_n

Man keder sig aldrig i Hornbæk.

P1030016-Desaturated

Strandyoga på Hornbæk Strand i Uge 31. PR-foto: Susanne Buhl.

P1090289

Kunst i Hornbæk. Foto: Lotte Lund.

P1090255

Midsommer i Hornbæk. Foto: Lotte Lund.

020412 ishuset hornbæk olivia

De bedste isvafler i Hornbæk. Foto: Lotte Lund

1621808_789207934443553_5782618443588515031_n-1

Ilse Jacobsen Hornbæk – naturligvis. Design og velvære i verdensklasse. Foto: Susanne Buhl.

P1090152

Den smukke kirke i Hornbæk. Foto: Lotte Lund.

P1090025

Gode indkøbsmuligheder og lækre specialbutikker. Foto: Lotte Lund.

11037761_1605609863017081_8867551997136550511_n

Store Badedag i Hornbæk. Foto: Susanne Buhl.

 


Opråb fra Matas i Hornbæk: Stop butikstyverierne

$
0
0
dsc_3677

Niels-Erik Sneskjold: Stop butikstyverierne – vi ved, hvem I er! Foto: Susanne Buhl.

Hos Matas i Hornbæk har man oplevet en stigning i butikstyverier i en grad, så det nok er på tide at minde om, at butikstyveri er strafbart, hvis nogen skulle have glemt det. Det gælder uanset om man stjæler en pakke tyggegumme, en læbestift eller en iPad.

Og noget tyder på, at Matas ikke er alene om at føle, at et flere og flere danskere generelt har problemer med at kende forskel på dit og mit. En undersøgelse foretaget af YouGov for Søndagsavisen i 2014 viste, at hver 6. borger i alderen 18-75 år har stjålet i en butik. I gennemsnit anmeldes der 55 butikstyverier om dagen i Danmark.

Definitionen på et butikstyveri er, når en gerningsmand går ind i en forretning i åbningstiden og tager varer og forlader forretningen uden at betale for varerne.

Det var et tyveri i onsdags den 17. februar 2016, der har fået Niels-Erik Sneskjold fra Matas til at komme med et opråb. På denne dag omkring kl. 16.30 ‘glemte’ en kvindelig kunde i Matas at betale for de varer, hun tog med sig.

Og at det var en kvinde passer godt ind i statistikken over butikstyverier. Mænd er ifølge Danmarks Statistik generelt fem-seks gange så kriminelle som kvinder, men når det drejer sig om tyveri brydes mønstret. Næsten hver anden butikstyv er af hunkøn.

Men uanset køn er det i dag næsten umuligt at stjæle uden at blive afsløret, fordi overvågningen er blevet massiv. Det er også tilfældet hos Matas i Hornbæk.

– Gennem tiderne har jeg desværre pågrebet rigtig mange butikstyve i alle aldre på fersk gerning. Ofte er det dog først, når jeg finder tomme emballager, at jeg bliver opmærksom på, at der er blevet stjålet varer. Men med min video-overvågning, som er meget omfattende, finder jeg ALTID frem til den skyldige, siger Niels-Erik Sneskjold fra Matas i Hornbæk.

– Meget ofte bliver jeg temmelig rystet når jeg opdager, hvem tyven er. Husk på, at jeg stort set kender alle mine kunder. Når man stjæler mine varer, er det det samme som at stjæle mine penge ! Efterfølgende vil denne føle sig som jaget vildt, hvis man kommer i MIN butik igen ! Min pointe er, vil man have en ren straffe-attest, så hold fingrene fra det, der ikke er dit på lovlig vis, siger han videre.

Og han har ret. For nogen kan virke nemt at stikke en vare i lommen uden at betale. Men lige så snart man tager noget med ud af en butik uden at betale, er det tyveri, og man kan blive straffet for det.

Ifølge det Kriminalpræventive Råd er det lige meget om man har stjålet en billig eller dyr vare. Butikstyveri bliver ALTID skrevet ind i straffeattesten, og det kan få store konsekvenser for tyvens fremtid.

Straffen for butikstyveri afhænger blandt andet af værdien på den stjålne vare. Stjæler man billigere varer, er straffen som regel en bøde. Stjæler man meget dyre ting, kan man risikere at få fængselsstraf. Det har også en betydning for straffen, hvis man er flere sammen om at stjæle, eller hvis man har stjålet før.

Forretninger, der oplever butikstyveri skal anmelde det skriftligt til det lokale politi på blanketten P105 Anmeldelse om butikstyveri

Forretningen skal ringe 114, hvis gerningsmanden:
• er under 18 år
• er ikke herboende udlænding
• er uden fast bopæl
• ikke er sikkert identificeret

Forretningen bør også ringe 114, når butikstyveriet har et professionelt præg, er af større omfang eller du skønner, at gerningsmanden samtidig har stjålet fra andre forretninger.

Ring 112, hvis gerningsmanden optræder voldeligt eller truende.

Hvis forretningen ikke får varen uskadt tilbage, skal butikken anmelde det til sit forsikringsselskab. Her skal anmeldelsen vedhæftes som dokumentation.

Jeg håber, at jeg om et år, kan skrive en ny blog om et dramatisk fald i butikstyverier i Hornbæk!

 

Hvorfor fylder kvinder så meget i statistikken over butikstyveri i forhold til for eksempel indbrud, som stort set altid begås af mænd?

– Kvinder kommer typisk senere ind i en kriminel løbebane end mænd og tidligere ud igen. Endvidere begår de mestendels kriminalitet, som giver et umiddelbart udbytte. Det hænger antagelig sammen med, at de ikke har det netværk, der skal til for at skaffe sig af med udbyttet fra for eksempel et indbrud i et hus, siger Britta Kyvsgaard, forskningschef i Justitsministeriet.

Men kønsforskellen ved tyveri kan også have noget at gøre med, hvor mange moralske grænser, der skal overskrides.

– Kvinder vil nok oftere kunne sætte sig i offerets sted og for eksempel tænke over, hvem et indbrud mon går ud over, og derfor afholde sig fra indbrud i et privat hjem. Butikstyveri er derimod mere acceptabelt, især fra stormagasiner og lignende. Nogle af de piger, jeg har talt med i forbindelse med en tidligere undersøgelse, sagde, at de aldrig kunne finde på at stjæle fra enkeltpersoner eller fra den lille købmand. Men de opfattede ikke et tyveri i stormagasinet som noget, der ramte nogle personer, siger Britta Kyvsgaard.

(Kilde: Danmarks Statistik)


Folkekirkens Nødhjælp samler ind søndag den 13. marts: Giv tre timer af din dag

$
0
0
Thea og Niels Munck, som stod for dagens indsamling, tæller indsamlingsresultatet op. Og vi fik flere penge ind end sidste år. TAK Hornbæk! Foto: Lotte Lund

Niels Munck har i en årrække stået for Folkekirkens Nødhjælps indsamling i Hornbæk. Her et billede fra en tidligere indsamling. Foto: Lotte Lund.

“Kom og vær med som indsamler for Folkekirkens Nødhjælp søndag den 13. marts 2016. Indsamlingen har i år særligt fokus på verdens fattigste kvinder,” lyder opfordringen fra Niels Munck, som igen i år står for indsamlingen i Hornbæk.

Indsamlingens fokus skyldes, at det i udviklingsområder er kvinder og børn, der rammes hårdest, når millioner drives på flugt på grund af krig og konflikter, når oversvømmelser forårsager død og ødelæggelse, eller når langvarig tørke fører til sultkatastrofer.

“Jeg har taget min datter med og samlet penge ind hvert år siden hun var lille. Vi får en dejlig dag ud af det og anledning til nogle gode samtaler. Vi har talt om, hvor rige og privilegerede vi er i vores del af verden, og at sådan er det ikke alle steder. Vi har talt om, at det er vigtigt at hjælpe dem, der ikke har det nemt – for eksempel børn, der oplever krig, sult og naturkatastrofer. Det sværeste var at svare på, hvordan de penge, vi havde i bøssen, ville kommer sikkert ned til børnene i Afrika, siger Lotte Lund, der skriver Hornbæk Bloggen.

Hvis du har lyst til at samle ind, skal du melde dig ved at klikke på linket herunder. Alle indsamlere mødes om formiddagen og får udleveret en indsamlingsbøsse og en rute. Det tager ca. 2-3 timer.

Du får alle oplysningerne tilsendt, når du har meldt dig.

Bliv indsamler

Om indsamlingen

Siden den første indsamling i 1999 har de mange frivillige samlet mere end 200 millioner kroner ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for verdens fattigste.

 



Hornbæks U9-guldpiger søger træner

$
0
0

IMG_6672.jpg

Hornbæk Idrætsforenings talentfulde U9-fodboldpiger søger en ny træner, der vil stå for 1-2 timers træning to gange om ugen. Holdet består af cirka 10 engagerede og dygtige spillere, der lige har vundet DGIs indendørsturnering i række A.

Pigerne har en fantastisk holdånd og får positiv opbakning i forældre-gruppen, der fortsat gerne vi står for alt det administrative, såsom holdsport, indkaldelse til stævner, kørsel etc.

Du kan være erfaren træner M/K med ambitioner på pigefodboldens vegne eller du kan være en ungdoms-spiller M/K, der går rundt med trænerambitioner. dig, Hvis det lyder som noget for dig, er du er velkommen til at komme forbi og se pigerne træne.  Ring og hør nærmere.

Holdet ser frem til at høre fra dig!

Kontakt Karsten Røssel Nielsen 23 65 52 06 eller Jørn Weirsøe 51 29 68 47


Rex Wine fejrer sit første forrygende år

$
0
0
IMG_1595.JPG

Carsten Rex er klar til endnu et forrygende år i sin smukke vinhandel i Hornbæk. Foto: Lotte Lund.

Den 2. april 2016 kan Rex Wine i hovedgaden i Hornbæk fejre forretningens 1 års fødselsdag. Og manden bag, Carsten Rex, kan se tilbage på forrygende 12 måneder. Og efter alt at dømme bliver det kommende år endnu bedre.

For at komme ind i den smukke vinhandel, skal man gennem porten på Nordre Strandvej 346, som er den officielle adresse på Hornbæks hovedgade. Her kommer man også ind i den lille gård, hvor man på de gode dage, kan sidde udenfor og nyde en af Rex’ udvalgte vine, der importeres direkte fra udvalgte vingårde i Italien eller Østrig – eller en skummende, italiensk fadøl.

Carsten Rex har også smag for delikatesser, og derfor kan man blandt andet købe friskpresset olivenolie fra gode kontakter på Sicilien.

På fødselsdagen den 2. april inviterer Carsten Rex alle (voksne) til at kikke inden for. Så byder han på udskænking af vin og øl for kun 20 kr. pr. glas.

Man vil sikkert også kunne finde et godt fødselsdagstilbud eller to.

Rex Wine holder åbent torsdag og fredag kl. 15-19, og lørdag og søndag kl. 10-16. Skinner solen giver bevillingen mulighed for at trække åbningstiden. Så Carsten Rex håber på rigtigt godt vejr. Og han er glad for at kunne oplyse, at han har fået etableret det krævede handicaptoilet, så ingen skal føle, at de ikke kan komme og nyde et glas eller to.

Læs mere om Rex Wine her

Læs også: Nyt enotek i Hornbæk byder livsnydere og Italien-elskere indenfor

 

 


Seks U9-guldpiger runder 100 kampe

$
0
0
10426755_10208161067081806_7251210283717542707_n.jpg

Statuetterne til de seks U9-fodboldpiger Ida, Emma, Alberte, Freja, Frederikke og Thea, der allerede har spillet sine første 100 kampe for Hornbæk IF. Foto: Jørn Weirsøe.

Hornbæk IFs U9 guld-fodboldpiger fortsætter med at imponere. Ikke blot har de den vinter vundet kredsmesterskabet i DGIs bedste række for deres aldersgruppe i indendørsfodbold. Seks af pigerne kunne i dag også runde et skarpt hjørne i deres unge fodboldkarrierer.

Pigerne vidste det ikke selv, men der er blevet holdt godt øje med dem af deres gamle træner, Per Gørtz. Og ifølge hans omhyggelige optælling var det tid at hædre, at flere af dem nu har spillet sådan cirka 100 kampe. Derfor blev dagens træning afbrudt af en lille ceremoni, hvor seks af pigerne fik overrakt en statuette i anledning af kampjubilæet.

Dagens 100 kamps-jubilarer:

  • Ida Ancher Jensen 88 kampe
  • Frederikke Tarnø 103 kampe
  • Alberte Nielsen 105 kampe
  • Freja Weirsøe 133 kampe
  • Thea Grønholt 135 kampe
  • Emma Devantier Vesth 148 kampe

 

12829086_10153952218148890_5527333974568323644_o.jpg

Hornbæk IF U9-guldhold 2016 – kredsmestre i Nordsjælland, DGIs bedste række. Fra venstre, bagerste række: Carsten Nielsen (træner), Per Gørtz (træner), Jørn Weirsøe (manager). Mellemste række fra venstre: Freja Weirsøe, Thea Grønholt, Alberte Nielsen, Frederikke Tarnø, Emma, Devantier, Vesth, Yrsa Mundus Sachse. Forreste række fra venstre: Philippa, Chanel Waterstradt Hougaard, maskotten Sofia, Ida Ancher Jensen og Ida Westberg. Foto: Susanne Prahl.

 

Statuetterne var sponsoreret af Lotte Lund Media Lab.


”Probably the best Gold Cup ever”

$
0
0
12440809_822696441210290_5504460831870343737_o.jpg

Af Nicolai Lassen

Det er store ord, cirka 180 dage før første start går i farvandet nord for Hornbæk. Dragon Gold Cup er en af den internationale sejlsports historiske stilikoner, hvor den årlige afvikling har været stadig mere eksklusivt i de fineste klubber verden over. Dragon Gold Cup

Hornbæk, har fået muligheden for at sætte barren endnu højere, både sportsligt og socialt, i et tæt privat / offentligt samarbejde.

Sejladsforholdene ud for Hornbæk er optimale, med bølger der starter oppe i Norge, vind og til tider stærk strøm der kan gøre selv de mest erfarne sejlere og dommere godt rundtossede. Ser du mod øst står Kronborg, der hvor William Shakespeare lader dramaet om Hamlet foregå. Kigger sejlerne nordpå ser de ind på de imponerende klipper, der rejser sig op af vandet på svenske halvøen Kullen. Mod vest Nakkehoved Fyr, der markerer de nordligste punkt på Sjælland.

Scenen er sat til det sportslige drama som Dragon Gold Cup basalt set er.

Sejlsporten har udviklet sig markant i de sidste 15 år. Drageklassen har internationalt undergået en kraftig udvikling med en stærk professionalisering, samtidig med at amatørsejlere stadig blander sig i topstriden, heriblandt mange tidligere olympiske sejlere og verdensmestre. Drage sejlerne sætter i dag meget høje krav til afviklingen – både til vands og til lands. Og det vil arrangørerne gøre alt for at honorere.

Hornbæk Bådklub har indgået en musketer ed med Kongelig Dansk Yachtklub (KDY) og Hellerup Sejlklub (HS) omkring afviklingen af det sportslige.

Til Gold Cup forventes der over 80 besætninger på startlinjen. KDY og HS stiller med A kæden på alle dommer og medhjælper poster, så det sportslige på vandet, kan kun ødelægges af vejrguderne.

De 3 klubbers fælles ekspertise giver garanti for en uforglemmelig uge. Det sociale på land bliver med sand mellem tæerne og masser af socialt sammenhold – både for sejlerne, de mange frivillige – men i lige så høj grad for klubbens medlemmer og lokalsamfundet. Hornbæk Bådklub (HBK) er en fantastisk klub, drevet af frivillighed og en stærk lokal opbakning.

Hornbæk er hverken luksus som i Porto Cervo på Sardinien, eller en af andre sydlige luksusspots, hvor drageklassen færdes hjemmevant. Modsat har Hornbæk en charme og elegance som Porto Cervo søger, men selv investeringer i milliard klassen ikke kan skaffe. Havnen og byen har en hundrede årig historie, i dag et eksklusivt dansk sommer paradis, men også en by med liv hele året rundt.

I Hornbæk er det telt på stranden, masser af socialt sammenhold i den ugelange strandfest. Vi taler om klubliv, der spiller max under hele HamletDragon Gold Cup Hornbæk, både for Drage sejlerne, men i lige så høj grad for klubbens medlemmer og lokalsamfundet.
Ilse Jacobsen Hornbæk er med et sit modeimperium hovedsponsor. Helsingør Kommune, turistorganisationen Visit Nordsjælland støtter op sammen med Sport Event Denmark.

Hornbæk Havn bygges op, så der er plads til bådene og samtidig skabt en smidig logistik for sejlerne.

Hornbæk Bådklub, Kongelig Dansk Yachtklub har sammen med Hellerup Sejlklub og Drage-sejlerne et mangeårigt gensidigt kærlighedsforhold, det vil blomstre den sidste uge i august 2016.

Læs mere og tilmeld dig her: www.dgc2016.com


“Probably the best Gold Cup ever”

$
0
0

12440809_822696441210290_5504460831870343737_o

By Nicolai Lassen

Quite a claim, a mere 180-odd days before the first start in the
waters north of Hornbæk. The Dragon Gold Cup is one of the historic
style icons of international sailing and the annual event has become
increasingly exclusive and held in some of the world’s leading sailing
clubs.

Dragon Gold Cup Hornbæk is now planning to raise the bar of the
sporting and social event in a close private-public cooperation.

Sailing conditions off Hornbæk are ideal, with waves that begin up
in Norway, lots of wind and at times strong currents that on occasions
can make even the most experienced sailors and judges somewhat dizzy.
To the East the bastions of Kronborg Castle, where Shakespeare chose
to locate his drama Hamlet. To the North the impressive cliffs of
Sweden’s Kullen Peninsula and to the West, Nakkehoved Lighthouse that
marks the northernmost tip of the capital island Zealand.

It is here that the scene has been set for the 2016 sporting drama
that is the Dragon Gold Cup.

The sport of sailing has developed considerably over the past 15
years. The international Dragon Class has undergone major development
with a strong level of professionalization, but with amateur sailors
still found in the top echelon, including many former Olympic sailors
and world champions. Dragon sailors place major requirements on
regattas – both on and off the water. That is something that the 2016
organisers are determined to more than satisfy.

To guarantee achieve the sporting levels required, Hornbæk Boat
Club (HBK) has taken a musketeer oath with the Royal Danish Yacht Club
(KDY) and Hellerup Sailing Club (HS) regarding the sporting activities
in connection with the Dragon Gold Cup, where at least 80 crews are
expected to be at the starting line. KDY and HS will be providing the
waterside judging and sports management groups, so nothing but the
weather can impair the racing.

The expertise of the three clubs guarantees an unforgettable week
on the water, but also on land with warm sand between the toes and
lots of social events for both sailors, helpers and not least club
members and the local population. Hornbæk Boat Club is a fantastic
club, run by volunteers and with strong local support.

Hornbæk is neither  a luxurious Porto Cervo in Sardinia nor one of
the other luxury venues often visited by the Dragons. On the other
hand, the town has the charm and elegance that Porto Cervo seeks, but
which even major investment cannot copy. The harbour and adjacent
beaches have a century-long history, and a reputation of being an
exclusive Danish summer paradise and with lively activities throughout
the year. In Hornbæk it’s a tent on the beach and loads of socialising
for a week-long beach party. Clublife at its best during the Hamlet
Dragon Gold Cup – for the sailors, clubs and local population.

Main sponsor for the event is Ilse Jacobsen Hornbæk’s fashion
empire. Helsingør Council, Visit North Zealand and Sport Event Denmark
are all supporting the event and Hornbæk Harbour is expanding in order
to be able to keep competing boats together, but also to cater for
logistical issues and provide expansion going forward for the harbour
itself.

Hornbæk Boat Club, The Royal Danish Yacht Club, the Hellerup
Sailing Club and the Dragon class have a long and close relationship,
and one that will deepen in the last week of August 2016.

Read more at www.dgc2016.com

Join the Facebook group “Dragon Gold Cup 2016 Hornbæk”

 


Viewing all 169 articles
Browse latest View live